O nama

Prije svega mi smo škola koja se u potpunosti prilagođava svojim polaznicima. Polaznici sami određuju termine i intenzitet nastave što nas uveliko razlikuje od ostalih škola.
Centar za strane jezike Step by step A.T. osnovan je 2004. u Tešnju. 2008. se otvara i poslovnica u Zenici koja postaje sjedište ubrzo. Centar je za svoje kratko vrijeme prisutnosti postigao zavidne rezultate ponajviše primjenom novih nastavnih metoda, upotrebom najnovijih udžbenika, opremljenošću učionica, svojom ponudom i individualnim pristupom svakom pojedinom polazniku. Mi smo profesionalna i moderna privatna škola koja prati svjetske standarde.

 

Centar trenutno broji ukupno 16 zaposlenih u sjedištu u Zenici i poslovnici u Tešnju.

 

Prva i tada jedina škola stranih jezika u Zeničko-dobojskom kantonu koja još od 2007. godine definiše svoje nivoe po preporukama Vijeća Evrope čime smo svojim polaznicima omogućili mobilnost diploma. Prvi i jedini nudimo pripremne kurseve za polaganje Cambridge ESOL ispita koje administrira British Council u BiH.

 

Rad profesora se redovito nadzire i unaprjeđuje, osim in-house treninga, koje vodi naša direktorica Amra Travančić-Imširović trener za profesore još od 2007., naši profesori prisustvuju i ostalim seminarima i radionicama kako bi bili u stanju odgovoriti svim zahtjevima moderne i efikasne nastave. Naši profesori su u decembru 2014. pod vodstvom naše direktorice položili međunarodno priznatu nastavnu kvalfikaciju Cambridge ESOL TKT (Teaching Knowledge Test) te se svrstali u malobrojne predavače u Bosni i Hercegovini koji posjeduju tu kvalifikaciju, u Zeničko-dobojskom kantonu smo jedina i prva škola čiji su predavači međunarodno kvalifikovani što garantuje kvalitetu i visoke standarde.

 

Rad u manjim grupama omogućuje predavačima potpuno približavanje pojedincu kako bi pomno bilježili zapažanja o njegovim sposobnostima, interesima i postignućima. Polaznici aktivno i ravnopravno sudjeluju u nastavnom procesu, brže i kvalitetnije napreduju.

 

Dosad je kroz naš Centar prošlo više hiljada polaznika koji su naša najbolja preporuka.

 

Škola je članica udruženja profesionalnih škola stranih jezika u BiH (APLS), Udruženja za unapređenje kvalitete u nastavi (UKO) te članica Quality Language Learning Network-a.

 

Comments are closed.