Ponovo smo prvi i jedini u Ze-do kantonu

STEPbySTEP-350px

 

Ovaj put prednjačimo po stručnosti našeg nastavnog kadra. Direktorica Amra Travančić-Imširović je još od 2007. godine trener za profesore engleskog jezika, držala je radionice za najstariju izdavačku kuću na svijetu Cambridge University Press. Osim što se dalje usavršavala u Americi i Španiji, te postala specijalista za menadžment nastave engleskog jezika 2013. završivši DELTU Modul 3, 2014. je završila prestižnu DELTU Modul 2 u Cambridge-u u Engleskoj koja se bavi nastavnom praksom. Cambridge English (ex ESOL) DELTA se smatra ekvivalentom magistarskog studija kao i najvišom nastavnom kvalifikacijom koja se u nastavi engleskog jezika može dobiti.

 

Pod vodstvom direktorice i ostali profesori u Centru za strane jezike Step by Step A.T. su nedavno položili Cambridge English (ex ESOL) nastavnu kvalifikaciju TKT (Teaching Knowledge Test) kao prvi i jedini u Ze-do kantonu te se svrstali u malobrojne predavače u Bosni i Hercegovini koji posjeduju ovu kvalifikaciju.

 

TKT koji su naši profesori položili se sastoji od 3 modula, prvi modul se bavi samim jezikom, potrebama, vrstama i razlikama polaznika, ispravljanjem grešaka, motivacijom, prezentacijskim tehnikama, procjenom znanja polaznika.

 

Drugi modul se odnosi na pripremanje nastave, vrste i tipove časova, pristup nastavi, prilagođavanje udžbenika potrebama polaznika, odabir udžbenika i dodatnih materijala za nastavu.

 

Treći modul se odnosi na menadžment u učionici, davanje povratnih informacija, ispravljanje polaznika i kategorizaciju grešaka te uloge profesora u toku nastave.

 

Mi u Centru za strane jezike Step by step A.T. ulaganje u kvalitet nastave i same predavače smatramo najbitnijim. Usavršavanjem nastavnog kadra svojim polaznicima pružamo zagarantovanu kvalitetu i svjetske standarde nastave.

 

1 Comment

Leave a Comment