Sponzoriši kandidata u našem programu - OSMJEH

OSMJEH

Projekat Obrazujmo Sve Mlade i Jačajmo Empatiju i Humanost – OSMJEH funkcioniše na način da mi Centar za strane jezike Step by step d.o.o. A.T. posredujemo između djece i mladih, koji nemaju primanja da pohađaju kurs i sponzora koji će finasirati kurseve djece i mladih koje odaberu na web stranici projekta.
Svako dijete ili mlada osoba koja se prijavi u projekat će imati svoj profil, a sponzori će na osnovu informacija iz profila odabrati koga žele da finansiraju i na koji period.
Na svakom profilu će biti informacija na koji period je dijete/mlada osoba sponzorisana i koliko mjeseci ili nivoa može pod pokroviteljstvom određenog sponzora završiti.
Mi ćemo se potruditi da svako dijete/mlada osoba ima sponzora dokle god želi da pohađa kurs.

Na šta se troši novac koji ja uplaćujem za odabrano dijete svaki mjesec?

Isključivo na školarinu u iznosu koliko inače košta mjesečno.

Mogu li stupiti u kontakt sa djetetom koje sponzorišem?

Da, ukoliko dijete i porodica/skrbnici to žele.

Da li ću dobivati izvještaje o napretku i uspjeh djeteta?

Da, na kraju svakog nivoa ćete dobiti detaljan izvještaj o uspjehu na kursu, ponašanju na nastavi kao i kopiju diplome. Ukoliko želite možete primati i mjesečne poruke od predvača koji bude predavao djetetu.

Šta će se desiti sa djetetom ukoliko ga/nju ne mogu više sponzorisati?

Dijete/mlada osoba se vraća na web stranicu gdje će čekati novog sponzora, a ukoliko se desi da se sponzor ne može naći a dijete bude u sred i pred kraj nivoa mi preuzimamo sponzorisanje na sebe.

Kako da sponzoriram dijete?

Sponzorisanje djeteta je najličniji i najefikasniji način borbe protiv siromaštva. Kada sponzorirate dijete u nevolji, gradite poseban odnos koji pruža djetetu vjerovanje da je živi u svijetu gdje nekome stalo do njega/nje. To je također prilika da živite velikodušnije ili svojim ličnim primjerom učite svoju vlastitu djecu empatiji i značaju davanja. Popunjavanjem prijave uključujete se u naš program kao sponzor.

Na koji način mogu biti siguran da će novac koji uplatim biti jedino od korisiti djetetu koje sponzorišem?

Izdati račun, bez troškova obrade, bez naknada (Ovo treba dopuniti)

Zašto sponzorisati dijete?

Izgradnja povjerenja u dobrotu ljudi i postavljanje temelja za bolju budućnost

Izgradnja nade i vještina

Izgradnja vjere u budućnost

Vremenom ćete moći da vidite uticaj vaše donacije na dijete koje spoznorišete, njegovu porodicu i čitavu njihovu zajednicu, slaveći uspjehe zajedno s njima. Vaš rezultat je prava, trajna promjena za vaše sponzorirano dijete i ljude oko njih. Uživajte u činjenici da vaša podrška mijenja živote i omogućava vašem sponzoriranom djetetu da sanja o budućnosti.

Zašto OSMJEH?

U ovih 18 godina koliko postojimo jako često smo imali situaciju u kojoj djeca ili mladi ne mogu završiti nivo ili nastaviti put ka svom cilju jer roditelji ili skrbnici nemaju sredstava da plate kurs.

Jako često nismo znali da zbog novca napuštaju kurs, uglavnom je bilo pod izgovorom da nemaju vremena nastaviti, a samo rijetki su znali reći da je novac u pitanju. Često smo i davali besplatne kurseve ali takvih slučajeva je sve više, pogotovo zadnjih godina i to u porodicama gdje roditelji rade, rade ali zarađuju tek toliko da prehrane porodicu, novca za dodatno obrazovanje i usmjeravanje nema. Isto tako ima i jako puno porodica gdje samo jedan roditelj radi ili ne radi niko, a djeca ostaju po strani pogotovo što im u njihovoj porodici nema ko pomoći sa stranim jezikom, obično ga roditelji ni sami ne poznaju, pogotovo u ruralnim mjestima.

Zato OSMJEH toliko znači, predstavlja jednake šanse za sve, predstavlja pomoć onima koji pomoć ne dobijaju niotkud, predstavlja vjeru u dobre ljude i prije svega podiže našu domovinu iz neobrazovanosti i neznanja što i jeste naš najveći problem.

Ovdje se prijavite kako biste postali Pokrovitelj kandidata

Kurs koji želite stipendirati

Vršite li uplate iz BiH ili iz inozemstva?

Popunjavanjem ovog obrasca obavezujem se da prihvatam u cjelosti Opće uvjete ugovora o upisu i pohađanju kursa stranih jezika .