Prijavi se za sudjelovanje u našem programu - OSMJEH

OSMJEH

Projekat Obrazujmo Sve Mlade i Jačajmo Empatiju i Humanost – OSMJEH funkcioniše na način da mi Centar za strane jezike Step by step d.o.o. A.T. posredujemo između djece i mladih, koji nemaju primanja da pohađaju kurs i sponzora koji će finasirati kurseve djece i mladih koje odaberu na web stranici projekta.
Svako dijete ili mlada osoba koja se prijavi u projekat će imati svoj profil, a sponzori će na osnovu informacija iz profila odabrati koga žele da finansiraju i na koji period.
Na svakom profilu će biti informacija na koji period je dijete/mlada osoba sponzorisana i koliko mjeseci ili nivoa može pod pokroviteljstvom određenog sponzora završiti.
Mi ćemo se potruditi da svako dijete/mlada osoba ima sponzora dokle god želi da pohađa kurs.

Osnovne informacije

Ovaj projekat ti može omogućiti da naučiš jezik i dobiješ diplome koje ti mogu pomoći u daljem školovanju i pronalasku posla.

Fotografija i lični podaci

Slika, puno ime i prezime nisu obavezni ali profil bez slike i imena svakako smanjuje šanse da se neko odluči na sponzorisanje, ali u tom slučaju tekst koji napišeš ti može pomoći da nađeš sponzora.

Tekst

Što se bolje i detaljnije predstaviš i objasniš zašto te neko treba finansirati, imati ćeš više šanse da obezbijediš sponzorstvo.

Preporuka

Mi preporučujemo da se na profilu nađe ime, godine i slika za najbolje rezultate, kao i tekst u kojem ćeš se predstaviti i navesti razlog zašto te neko treba sponzorisati.

Zašto OSMJEH?

U ovih 18 godina koliko postojimo jako često smo imali situaciju u kojoj djeca ili mladi ne mogu završiti nivo ili nastaviti put ka svom cilju jer roditelji ili skrbnici nemaju sredstava da plate kurs.

Jako često nismo znali da zbog novca napuštaju kurs, uglavnom je bilo pod izgovorom da nemaju vremena nastaviti, a samo rijetki su znali reći da je novac u pitanju. Često smo i davali besplatne kurseve ali takvih slučajeva je sve više, pogotovo zadnjih godina i to u porodicama gdje roditelji rade, rade ali zarađuju tek toliko da prehrane porodicu, novca za dodatno obrazovanje i usmjeravanje nema. Isto tako ima i jako puno porodica gdje samo jedan roditelj radi ili ne radi niko, a djeca ostaju po strani pogotovo što im u njihovoj porodici nema ko pomoći sa stranim jezikom, obično ga roditelji ni sami ne poznaju, pogotovo u ruralnim mjestima.

Zato OSMJEH toliko znači, predstavlja jednake šanse za sve, predstavlja pomoć onima koji pomoć ne dobijaju niotkud, predstavlja vjeru u dobre ljude i prije svega podiže našu domovinu iz neobrazovanosti i neznanja što i jeste naš najveći problem.

Molimo te da nam pošalješ svoju sliku

Drag and Drop File Here or Browse

Da li pohađaš:

Koji kurs bi pohađao/la

Da li želiš nastavu pohađati uživo ili online?

Imaš li predznanje iz navedenog jezika