Zenica

AMRA TRAVANČIĆ-IMŠIROVIĆ

Direktorica i vlasnica

Amra Travančić-Imširović

Amra Travančić-Imširović je vlasnica i direktorica centra koja zajedno sa svojim predavačima uspješno vodi centar od 2004.
Amra Travančić-Imširović je svoje iskustvo u nastavi sticala još za vrijeme studija, predavajući u osnovnim i srednjim školama u Općini Tešanj, u ljetnim kampovima u Hrvatskoj, radu za misiju OSCE-a kao prevodilac te kao koodinatorica za ženska ljudska prava za američku organizaciju Women for Women International.
Nakon diplomiranja 2003. otvorila je Centar za strane jezike Step by step u Tešnju, a 2008. otvoren je centar i u Zenici koje je ubrzo postalo sjedište.
U 2007. je završila jednomjesečnu obuku u Americi, a kasnije iste godine u Barceloni je završila Teacher Training Programme i poslije 10 godina radnog iskustva u nastavi postala trener za profesore engleskog jezika. Iste godine u Barceloni je završila DOS (Director of Studies) Course gdje je obučena kako uspješno obavljati ulogu direktorice škole za strane jezike.
2012. je držala seminare i radionice za najstariju izdavačku kuću na svijetu Cambridge University Press.
2013. je uspješno završila DELTU Modul 3 te specijalizirala menadžement nastave engleskog jezika. Ljeto 2014. je provela u Cambridgeu u Engleskoj gdje je završila DELTU Modul 2 koji se bavi nastavnom praksom. DELTA (Diploma in Teaching English to Speakers of Other Languages) je Cambridge ESOL međunarodna nastavna kvalifikacija koja je priznata kao magistarski studij te se smatra najvišom kvalifikacijom koja se u nastavi engleskog može dobiti.

 


 EMA NESLANOVIĆ

Administrativna menadžerica

ema

Ema je diplomirana ekonomistica.
Dosadašnje radno iskustvo stjecala u privatnom i javnom sektoru. U Centru radi na poziciji administrativnog menadžera od oktobra 2014. godine.
Voli perfekciju i detalje u stvarima.
Inspirišu je neobične stvari i zanimljivi ljudi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 MAJA HAMZIĆ

Magistrica engleskog jezika

maja-h

Maja Hamzić radi sa djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a u Centru za strane jezike Step by Step radi od septembra 2010. godine. Diplomirala je engleski jezik na Pedagoškom fakultetu u Zenici gdje je završila i magistarski studij. Jako voli svoj posao, i uvijek nastoji nastavu obogatiti novim, savremenim elementima i metodama. Maja ima posebnu energiju koja je odlična za rad sa djecom. Uspješno prenosi tu energiju na djecu koja kroz nju zavole jezik pa ni odlični rezulati ne izostaju. Maja je u decembru 2014. stekla međunarodno priznatu kvalifikaciju Cambridge ESOL TKT te se svrstala u malobrojne profesore engleskog jezika u BiH koji se mogu pohvaliti iznimnom stručnošću. Maja je također i asistentica Univerziteta u Zenici. U slobodno vrijeme voli da šeta, čita knjige i provodi vrijeme sa porodicom i prijateljima.

Leave a Comment